Η εταιρεία Smili [ΣΜΙΛΗ] ιδρύθηκε το 2005 από τη Δέσποινα Ιωαννίδου και τον Μλάντεν Γιάνους. Ανοίχθηκε στην Αθήνα το 2006, και το κατάστημα-σημείο αναφοράς της ΣΜΙΛΗ βρίσκεται στην περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας στο Παλαιό Φάληρο.

Δέσποινα Ιωαννίδου

Η καριέρα της Δέσποινας Ιωαννίδου στη φωτογραφία εκτείνεται σε περίπου 25 χρόνια. Σπούδασε στο Λονδίνο, στο London Institute of Art, όπου το πάθος της για τη μόδα, τη διαφήμιση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επέκτειναν τος ορίζοντες και της προσφέρουν μια σαφή εικόνα για το πώς θα προχωρήσει στη ζωή της, αγκαλιάζοντας τη δική της επιθυμία για δημιουργία.

Mladen Janus

Ο Μλάντεν Γιάνους είναι αργυροχρυσοχόος από τη Σερβία με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό και 15 συλλογές μέχρι σήμερα. Η πιο πετυχημένη συλλογή του, η Scorpius, περιλάμβανε 150 κομμάτια κοσμημάτων εμπνευσμένα από το σύμπαν και τα αστρικά αστερισμούς.

Look great ! Feel even better.

Και οι δύο επηρεασμένοι από τις διαφορετικές κουλτούρες τους, αυτό το δίδυμο στη ζωή και στην επιχείρηση έχει δημιουργήσει μια επωνυμία που όχι μόνο παρουσιάζει μερικούς από τους κορυφαίους σχεδιαστές κοσμημάτων της Ελλάδας, αλλά είναι επίσης ένα εργαστήριο και εργαστήρι για εξατομικευμένες δημιουργίες που δημιουργούνται ειδικά για μια ευρεία γκάμα τοπικών και διεθνών πελατών..

Κάθε κομμάτι κοσμήματος επιλέγεται προσεκτικά και επιλέγεται με το χέρι από τη Δέσποινα και τον Μλάντεν. Αυτό έχει επιτρέψει στη ΣΜΙΛΗ να γίνει ένας χώρος εκθέσεων για νεαρούς και ανερχόμενους σχεδιαστές, καθώς και για πιο καταξιωμένα ονόματα στην ελληνική σκηνή τέχνης και κοσμημάτων. Κάθε κομμάτι συνοδεύεται από πλήρη περιγραφή και το αντίστοιχο πιστοποιητικό αυθεντικότητας, επιτρέποντας σε κάθε πελάτη όχι μόνο να γίνει πρωτοπόρος στο στυλ, αλλά και υποστηρικτής των τεχνών.